PQ CAT Institut del Teatre Institut del Teatre

Convida:

Quadrienal de Praga

COMPLICITATS

bottom
close text

COMPLICITATS

L’Institut del Teatre i la seva especialitat d’Escenografia va participar per vuitena vegada a la Quadriennal d’Escenografia de Praga. Des de l’any 1987 ha liderat a tots els nivells la participació estatal a la Quadriennal.

Des de llavors n’han sigut comissaris en Josep Montanyès, l’Isidre Bravo, en Guillem Jordi Graells i en Ramón B. Ivars.

A tots ells, i als equips de treball que ells van liderar, els volem dedicar aquest primer agraïment. Sense aquest històric de participació exitosa a la Quadriennal de Praga, hagués estat impossible emprendre la nova aventura de l’edició 2015; liderar des de l’Institut del Teatre la participació de Catalunya a la PQ’15.

Efectivament. La Quadriennal de Praga 2015 és la primera edició en la que Catalunya hi participa de forma autònoma a la resta de l’Estat.

Vàrem iniciar un nou camí amb empenta, il·lusió i bones dosis d’imaginació. Tres ingredients fonamentals, però no pas els únics. Creiem que és del tot fonamental tenir complicitats de país. Les hem buscat,les hem trobat i les volem agrair.

Sense aquestes complicitats, la participació catalana a la Quadriennal de Praga 2015 que va liderar l’Institut del Teatre amb el suport de la Diputació de Barcelona, no hagués pogut ser el que fou.

L’Institut Ramon Llull ens hi va acompanyar. Agraïm l’aportació que es va fer des de l’IRL per a la Quadriennal 2015, però més enllà d’aquesta aportació agraïm l’interès, el diàleg i l’esforç que ens vàren brindar.

Els recursos humans i materials que l’empresa BAF General de Catalunya va aportar al projecte, va permetre poder assolir amb èxit els reptes tecnològics que requerien els objectius artístics de l’estand Nacional i de les Escoles.

La Universitat Politècnica de Barcelona i la seva facultat d’Arquitectura, la ETSAB, vàren col·laborar amb nosaltres, possibilitant la participació de l’equip de recerca de l’Observatori de Teatre en risc liderat per en Toni Ramón.

A tots ells els donem les gràcies. Vàrem treballar junts per l’èxit de l’aventura que va suposar aquesta vuitena participació catalana, però primera participació que hi anàrem de forma autónoma representant a Catalunya.

 

Gràcies.

 

Equip PQ’15-Catalunya

Institut del Teatre

close

Big Bang Pop. © Cristina Viñas