PQ CAT Institut del Teatre Institut del Teatre

Convida:

Quadrienal de Praga

LA CIUTAT I EL SEU TREMOLOR

City Walk a càrrec de Societat Doctor Alonso i Moare Danza

bottom
close text

La ciutat i el seu tremolor

És possible la observació sense cap punt de vista?
És possible mirar la ciutat de nou?
És possible tenir una experiència nova de l’entorn ja conegut?

La gran artèria que suposa la via que connecta el Karluv most amb la Staromêstské námêstí, fa que el teixit urbà de l’entorn es replegui en si mateix, acollint els tarannàs i les inquietuds socials que no tenen cabuda a la via principal. 

Proposem “La Naturalesa i el seu tremolor”, una intervenció itinerant per Praga que dibuixi un dels plecs del seu teixit urbà. 

El Plec de la ciutat que dibuixem amb aquesta intervenció el trobem significatiu pel fet que acull un seguit d’activitats culturals que respiren i viuen al marge del batec de l’artèria principal.

 

La naturalesa i el seu tremolor

El grup d'artistes que ens reunim per a aquesta producció, Sofia Asencio i Tomàs Aragay, directors de la Societat Doctor Alonso, Idoia Zabaleta, directora de Moare Danza i AZALA, i Chus Domínguez, documentalista, pretenem qüestionar i reflexionar sobre les veladures a través de les quals es reprodueix i multiplica la visibilitat, la representació i es consumeixen la informació i l'experiència avui en dia. Són veladures opaques, espesses que neguen la possibilitat d'imaginar la vida darrere d'elles.
Després d'un any d'investigació conjunta sobre les eines i punts de vista dels nostres respectius treballs vam decidir centrar la nostra mirada conjunta a l'espai públic i en la frontera que separa i defineix ficció de realitat. Aquest treball és un dels possibles resultats sorgits d'aquest viatge conjunt de recerca i intercanvi entre aquests quatre artistes.

La naturalesa i el seu tremolor és un mecanisme d'intervenció site-especific, un passeig-visita pausat a la realitat que a partir de les eines del teatre, el cos, el pensament i el cinema, vol revelar desvetllant una altra realitat, despertant en l'espectador possibilitats de percepció que li facin mirar, desxifrar i comprendre d'una altra manera, convidant-lo a endinsar-se en la seva fantasmagoria.

 

FITXA ARTÍSTICA

Autors: Tomàs Aragay, Sofia Asencio, Chus Domínguez i Idoia Zabaleta

Direcció: Tomàs Aragay i Idoia Zabaleta

Espai visual: Chus Domínguez

Concepció coreogràfica: Sofia Asencio i Idoia Zabaleta

Aquest espectacle sorgeix de l'experiència artística de "La Glorieta". Agraïm especialment la participació de Esperança Lopez.

Una coproducció de: Societat Doctor Alonso, Moare Dansa i Festival GREC

Espectacle subvencionat pel Departament de Cultura del Govern Basc.

Amb la col·laboració de: Bulegoa z/b i La Casa Encendida

Societat Doctor Alonso rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, INAEM i l’Institut Ramon Llull.

close

La ciutat i el seu tremolor. © Cristina Viñas