SECCIONS PQ’15
La concepció artística de la Quadriennal de Praga, la PQ’15, va partir d’una mirada al nostre entorn més immediat. Constantment creem esdeveniments en forma de reunions o trobades en viu. Usem la teatralitat de manera quotidiana per expressar les inquietuds, voluntats o necessitats. Tenim l’instint i la necessitat d’escenificar per expressar-nos.
La PQ’15 tingué com a objectiu revisitar el poder del teatre. Va voler explorar l’escenografia com a espais compartits, espais que influencien en la relació entre les persones, espais que són el context d’una acció i en determinen el significat, espais per compartir idees, històries i responsabilitats socials.
Essent fidels a aquest plantejament, la organització de la PQ’15 va estructurar el seu contingut en tres grans seccions.
La secció de PAÏSOS I REGIONS va proposar una mostra i una reflexió de l’activitat escenogràfica i teatral que hi ha a cada territori.
La Secció d’ESTUDIANTS, va convidar a diferents escoles de l’àmbit escenogràfic a exposar el treball que fan, a l’hora que va voler donar veu als joves que entren en l’àmbit de l’activitat artística professional.
La secció d’ESPAIS TEATRALS va voler qüestionar-se tot allò que te a veure amb el context físic que ocupen les arts performatives.
L’Institut del Teatre va apostar perquè Catalunya tingués una participació activa en les tres seccions.
Des de Catalunya vàrem presentar a la PQ’15 un total de dues exposicions, dues conferències o taules rodones, i cinc peces artístiques en viu. Tots aquests esdeveniment vàren tenir lloc a Praga entre el 18 i el 28 de juny del 2015.